13.9.15

Hornická pouť 2015

Kdyby se vám někdy povedlo zavítat na podzim do západní poloviny ČR a mělo by vám být něco doporučeno, tak pak ať je to Hornická pouť v Sokolově.




Upřímně nechápu, jak je možné, že je každý rok druhou zářijovou sobotu tak krásné počasí (náhoda? nemyslím si), ale očividně to funguje.

Co je to Hornická pouť?
Známí hudební interpreti, spoustu jídla, přespousta lidí. Za málo peněz hodně muziky.
Vše se odehárává přímo v centru města (asi pět minut od nádraží), davy proudí okolo Starého a Nového náměstí, přičemž hlavní stage je vždy u Hornického domu na Novém náměstí. Na Bohemce se to naopak hemží atrakcemi (jednou snad pokořím centrifugu), houpacími loděmi, šílenostmi, co se otáčí kolem milionu os, zkrátka věcmi, co vám buď vezmou dech anebo vám ho přidají tak, že se z toho pozvracíte.
Program je každoročně dost bohatý na to, aby si zde každý našel to své a je to ideální místo na to potkat spoustu nových lidí.
Ještě podotýkám, že právě na Bohemce je dostatečně veliká plocha na to, aby sebou člověk prostě plácl na zem, mohl ležet na trávě a užívat si okolní cvrkot. Naopak u Horňáku je prostředí otevřenější procházkám.

A tak (dál?) vám dnes přináším menší fotoreportáž z Hornické pouti, která byla právě včera, 12.9.2015.
Počasí se, jak už jsem řekla, skutečně vydařilo, stále se léto ještě tak úplně nevzdává, ale večer už je skutečně chladněji. Takový přechod mám ráda. Co vy a vaše oblíbené roční období/doba v roce?

Snad se vám budou líbit fotky z jednoho uvolněného letního dne, který jsme si já a moji rodiče společně užili. Au revoir till the next time :)




































Žádné komentáře:

Okomentovat